dynaplus

"Innovatieve ontwikkelingen van duurzame schroeven"

Je moet er snel, eenvoudig en veilig mee kunnen werken. En ze moeten optimaal functioneren in verschillende bouwstoffen. Dat zijn de vereisten waaraan een schroef van Hoenderdaal Fasteners dient te voldoen.


Meer info
  • Universele verzinkte<br>schroef Universele verzinkte
    schroef
  • Universele buitenschroef met AR coating Universele buitenschroef met AR coating
 Dynaplus® het Nederlandse A-merk schroeven voor de professionele gebruiker van de firma Hoenderdaal Fasteners. De schroeven van Dynaplus® zijn ontwikkeld voor optimaal schroefgemak in de praktijk: je moet er snel, eenvoudig en veilig mee kunnen werken én ze moeten optimaal functioneren in verschillende soorten bouwstoffen. Topkwaliteit schroeven ontwikkeld in Nederland. We kennen de toepassingen, de bouwstoffen en de behoeftes van de profgebruiker in zowel de Nederlandse, Belgische als de Zweedse markt. In ons R&D centrum in Veenendaal zijn we continu bezig met de ontwikkeling van nog betere schroeven. Wat wij in productie brengen is uitvoerig getest en gegarandeerd geschikt voor duurzaam gebruik in de praktijk.


Gebruikersgemak

De kwaliteitsschroeven van Dynaplus® hebben een zeer lage indraaiweerstand en draaien sneller in dan gewone spaanplaatschroeven. De kenmerkende cross-section aan de punt van de Unischroeven boort het hout voor en voorkomt hiermee splijten van het hout. Voor een snelle start is de punt van de schroef optimaal gevormd zodat hij direct aangrijpt wanneer de schroef het hout raakt.


Een passende schroef voor elke klus.

Naast de Dynaplus® Unischroeven voor binnen en buiten hebben we verschillende speciale schroeven ontwikkeld voor diverse specifieke toepassingen. De meest bekende zijn de bronskleurige Dynaplus® vlonderschroeven, ideaal voor gebruik in hardhouten vlonders. Sinds 2014 hebben we bijvoorbeeld ook speciale MDF-schroeven, houtbouwschroeven, glaslatschroeven en paalhouderschroeven aan het Dynaplus® assortiment toegevoegd. Met dit brede pakket aan schroeven bieden een passende schroef voor elke klus!


Innovatieve ontwikkelingen van duurzame schroeven...

Dynaplus® introduceerde in 2005 de universele buitenschroef met AR-coating als alternatief voor roestvaststalen schroeven. RVS is een zachte staalsoort; dit maakt het verwerken van RVS schroeven lastig en het leidt vaak tot het afbreken van de schroef tijdens het indraaien. Onze Dynaplus® schroeven zijn gemaakt van gehard Koolstofstaal en zijn hierdoor tot maar liefst twee maal zo sterk als RVS schroeven. Nooit meer schroeven die afbreken tijdens het indraaien.
De gepatenteerde AR-coating is opgebouwd uit verschillende dunne laagjes en heeft hierdoor een zeer goede hechting aan de schroef. De organische coating is zelfherstellend en biedt hierdoor een permanente corrosiebescherming aan de schroef. Zelfs wanneer de coating tijdens het gebruik van de schroef licht beschadigd raakt, bijvoorbeeld door het bitje tijdens het inschroeven.


Kwaliteitskeurmerken
Onafhankelijk onderzoek van het Zweedse onderzoeksinstituut SITAC heeft aangetoond dat de gecoate Dynaplus® schroeven glansrijk de zoutsproeitest doorstaan met meer dan 2000 uur blootstelling volgens de Nordtest-methode ‘’NT MAT 003’’. Dit is een betere roestbestendigheid dan RVS A2 en hiermee voldoet Dynaplus® AR-coating ruimschoots aan de hoogste norm voor corrosiebestendigheid: SP SITAC C4. Alle Dynaplus® schroeven worden geproduceerd met kwaliteitsborging volgens QS 9000 en ISO 9001-2000 en zijn CE-gekeurd volgens NEN-EN-14592. De Unischroeven en Beslagschroeven mogen tevens het SKH 98-08 keurmerk voor inbraakwerendheid voeren.